Reformation 2000

1. Avfall eller Reformation

Bibeln varnar alla kristna att avallet är i full gång! I bibeln stå, att det finns en enda tro, en enda Gud, ett dåp,… men idag finns allt som är möjligt och omöjligt! Alla kan inte ha rätt! Hur kan vi veta att vi stå på säkert grund? Vad säger Guds Ord angående avfall och reformation?


2. Hur kan du känna igen en sekt?

Många menar, att en sekt är något annat än en etablerad kyrka. Men så enkelt är det inte! Däremot är några kyrkor blivit en sekt utan att kristna förstå det! Luther ha rätt med: Sola ”alena” skriften, Kristus, nåd och tro. Ut i från det kan man bedömma en sekt! Vad är en katolsk attetyd? Och hur är det möjligt, att många protestanter ha en katolsk attetyd? Reformation behövs idag tydligen!!!


3. Loyalität eller lydnad

Många kristna menar att andlighet betyder att man måste visa loyalität mot sin kyrka, men det är fel! Gud krever lydnad mot honom och sannigen! Gud befallar ”Gå ut” när en kyrka är avfällig!


4. Vad är fel och farlig med barndåp?

Barndåp: På en sida är det en romantiskt högtid för familjen. Men inte många fårstå, att bakom barndåpet finns en mörkt historie och en felaktig och satansikt gudsbilde! Dags att Reformationen fortsätta!


5. Död kyrka

Många kristna tror att allt är o.k. för Gud på grund av att dom tillhör en etablerat och godkännt kyrka. Men Jesus säger till en kyrka: ”Du har namnet att du lever, men du är död!” Vad är en död kyrka, och vad är en levende kyrka?


6. Kvinnlig präst / pastor

Fler och fler kyrkor acceptera kvinnligar pastorer. Men det strider mot Gud och hans uppenbarade ord och är olydnad! Jag förklara för dig bibelns position.


7. Tänk på Sabbatsdagen och helga den