Start

NYHETER

Veckoprogram –>            @ Tisdagar: kraftverk – bön och info 19:00              @ Lördagar: „möta Gud! :)“ andakt, bön, sång, … 19:00

Vi startade renoveringen av vårt hjälpstation/behandlingshem.

Vi startade renoveringen av vårt hjälpstation/behandlingshem. Golvet är isolerat, rörlagd … nu behöver vi 160 000 för fönster och dörrar.
Du är välkommen att delta!

Vi ber för ännu ett hus, som ska komplettera Himlahägn i Åsele.

Planen är att börja med en missionsbibelskola. Detta gamla hotell, som ligger på samma gata som vårt kapell, har 10 rum, samt toaletter och duschar. Potentiella elever finns redan! Jag får förfrågningar från olika länder.
Huset kostar 550 000 sek. Hjälp oss att nå ut med evangeliet! Tack för din förbön! Gud är på gång!

GUDS PLAN MED HIMLAHÄGN

Det är nu ungefär 20 år sedan jag fick en kallelse att förkunna Guds ord i Skandinavien. Jag körde hem från ett evangelisationsuppdrag i XX. Det var inte så många där och jag frågade mig, varför jag hade kört så lång väg bara för att predika för några få människor. I samma stund blev jag påmind om Jesu ord i Matteusevangeliet ”Där två eller tre är samlade i mitt namn är jag mitt ibland dem.” Jesus sa inte 200 eller 300! Jag såg plötsligt hur viktig den enkla människan är för Gud! Och hur stark hans kärlek till en endaste människa är! Jag bad Jesus om förlåtelse i bilen och lovade honom, att jag skulle köra hur lång väg som helst för att nå enkla människor med evangeliet.

Medan jag bad fick jag en syn. Jag såg Skandinavien som en karta framför mina ögon och jag kände starkt Guds kallelse att förkunna hans ord där! Men det kändes helt omöjligt för mig. Det var som en ö långt borta i havet. Inget skepp, ingen bro och ingen tunnel gick dit. Jag visste inte hur det skulle gå till! Men jag sa till Gud, att han skulle göra som han ville med mig – att han skulle visa mig när jag skulle dit och vad jag skulle göra där.

Det har gått många år sedan den dagen och jag har fått vara med om många fantastiska upplevelser. Om och om igen har Gud skickat mig upp till Nord. Varje gång har jag tänkt ”Nu händer det!”. Men Guds Ande visade mig bibelordet i Josua, då Mose skickade ut spejare för att hämta information från löftenas land. De gick bara omkring för att ”se”! Och Gud fick mig att se många sakar. Det första jag såg var förfallna gamla bönhus överallt. Jag mötte besvikna kristna, som hade väntat på väckelse, men ingenting hade hänt. För sju år sedan ledde Gud mig permanent till Sverige, och vintern 2014 kom jag till Åsele. Jag lärde känna syskon från Filadelfia, EFS och Kyrkan och vi bad mycket om väckelse.

Sommaren 2016 upplevde jag min första marknad i Åsele. Jag var med och delade ut litteratur där och fick vittna om Jesus. Jag förstod att jag befann mig i centrum av Nordsveriges liv. Det var 150.000 människor samlade där! Men jag kunde inte fatta, att det inte fanns en samordnad evangelisering under marknaden! En fiskare går dit där fisken är – eller hur? Det kommer folk från hela norra Sverige till Åsele marknad. Varför kommer inte kristna från hela norra Sverige till marknaden för att evangelisera? Jag kände att Gud ville använda mig i Åsele. Men hur? Vad skulle jag göra? Hade det blivit dags – ville Gud använda mig i Sverige nu?

Jag hade en missionsstation i mitt hjärta – med evangelisation för hela norra Sverige! I centrum behövdes en lokal. Men det fanns ingen passande lokal i Åsele. Och jag hade inga pengar heller. Jag ägde ett hus i Jämtland som jag kunde sälja. Jag fick ett bud som inte var acceptabelt med tanke på vad jag köpt det för och vad jag kostat på det. Men Gud sa till mig att jag skulle glömma pengarna. Han sa att han behövde min kraft och min tid nu, och att han ville förse mig med allt jag behövde. Jag sålde huset och åkte till Tjeckien för att evangelisera där i tre månader.

När jag kom tillbaka i december träffade jag en tjej, Frida, på ett bönemöte på Filadelfia. Efter några veckor lärde vi känna varandra. Jag berättade om mina tankar med Åsele och ett hus och hon tipsade mig om EFS före detta bönhus. Men huset var inte till salu och utvändigt var det i dåligt skick. Hon berättade också att pannkakskyrkan inte längre kunde använda församlingshemmet under marknaden och undrade om de kanske kunde använda det huset. Det visade sig att hennes ord var profetiska – men just då tänkte jag bara ”Hallå!”

Jag tänkte att det inte kunde skada att skaffa information om huset. Jag bad mäklaren X att ta reda på vad han kunde och sedan åkte jag till Tjeckien och Slovakien för att evangelisera. Efter några veckor fick jag ett mejl från X. Han skrev att jag kunde köpa huset, men det var dyrare än han hade räknat med – dubbelt så dyrt! Skulle jag för 300 000 kronor köpa ett hus som jag aldrig hade sett? Han sa att det fanns el- och vatten­problem i huset och det gjorde inte saken bättre. Och med tanke på hur utansidan såg ut var kanske insidan i ruiner! Det hade dessutom hänt saker i mitt personliga liv som gjort mig inställd på att lämna Åsele. Vad skulle jag göra?

Jag gick i skogen med mina hundar och bad till Jesus. Jag sa bland annat: ”Du vet att jag inte kan köpa huset. Jag kan inte slösa bort dina pengar. Jag kanske måste lämna Åsele. Vill du att jag ska stanna och köpa huset måste du ge mig ett tecken.”

När jag kom tillbaka till mitt hotell läste jag ett mejl från Frida. Hon skrev bland annat att hon hade haft en märklig dröm den natten. I drömmen kom jag från Tjeckien med min bil, stannade i Åsele och sa: ”Nu ska jag bygga mitt hus!” Vilken mäktig känsla det är att uppleva att Gud är på gång! Jag hade bett om ett tecken och det här hände precis efter min bön! Tack Jesus! Och Tack Frida för ditt mod att dela din dröm med mig!

Jag skrev till X att jag skulle köpa huset.

Det gick några dagar och pannkakskyrkan tog kontakt med mig. ”Kan vi använda gamla EFS under marknaden?”  Jag kom ihåg Fridas ord om pannkakskyrkan och kände i anden att jag skulle säga JA. Mänskligt sätt var det galenskap! Jag hade inte sett huset. Jag hade ingen aning om hur det var. Jag hade inte pengar att renovera huset. Hur skulle jag kunna lova dem att använda huset? Men med Guds verk är det så att man med profetiskt tal kan vandra i förberedda gärningar. Jag hade ingen plan! jag hade ingen kontroll! I tro fick jag gå på vattnet!

Spänningen var stor när jag i slutet av maj stod framför dörren tillsammans med Frida! Vad hade jag köpt? Jag vred om nyckeln och vi gick in. Och jag trodde inte mina ögon! Vi hade funderat mycket på att öppna ett kafé och nu stod vi i en nyrenoverad sal, perfekt byggd för ett kafé! Det stod till och med en soffgrupp i skinn framför en öppen spis! Det var en konkret bekräftelse för mig och jag kände mig verkligen uppmuntrad. Men det som hände därefter, det hade jag aldrig upplevt! Jag har varit med om stora saker tillsammans med Gud, men ett sådant ”flyt” med bön och direkta, snabba och konkreta svar, det har jag inte varit med om tidigare!

Jag frågade Jesus hur jag skulle göra med målningen av huset. Som svar kom en målarmästare från Tyskland med två kompisar och hjälpte mig. Han hade med sig färg och allt annat som behövdes. Bara det var värt minst 50 000 kronor. Tack Jesus, Markus, Stefan och Anne!

Jag jobbade och jobbade för att få huset klart tills marknaden då pannkakskyrkan skulle komma. De behövde madrasser för att sova på under vistelsen! Jag samlade några kristna vänner för ett första bönemöte på Himlahägn och vi bad bland annat om madrasser! EFS-vännen Agge sa att hon kunde betala en madrass. Efter några minuter frågade hon om det kanske fanns fler som ville betala en madrass. Det fanns det. Hon kontaktade sedan vänner i hela Sverige och beställde madrasser som levererades just före marknaden. Till slut hade vi 21 madrasser – och det kom precis 21 ungdomar från pannkakskyrkan! Tack Jesus och alla som betalade en madrass!

En kväll kom Fridas pappa och tittade på Himlahägn. Han hade en gång varit med om att planera värmesystemet som nu var gammalt och väldigt dyrt i drift. Han sa att det måste göras något här om vi inte skulle gå i konkurs! Nu fick jag nästan panik. Vad skulle jag göra?! Hur skulle Gud lösa det här? Jag fick en andlig spark ifrån Gud. Han påminde mig om Israel som om och om igen hade upplevt så mycket med Gud och ändå hade tvivlat. Jag bad Gud om förlåtelse och sa till honom att jag var spänd på vad han ville göra nu. Nästa dag åkte jag till Ichthys i Lycksele där det var soppgemenskap med utslagna. Plötsligt kom Y – en man som jag sett på mötena ibland – och satte sig bredvid mig. Han började prata om värmesystem och jag tänkte ”Vad händer nu?” Jag frågade honom varför han pratade om värmesystem. Han sa att hans son är expert i branschen. Det samtalet ledde till att han kom med sin son till Himlahägn. De gjorde upp en plan och Y satte i gång att söka sponsorer till värmesystemet. Tillsammans med X stå han bakom finansieringen! Det är svårt att fatta! Jag vågar inte skriva hur många hundra tusen det kostar! Bergvärme för en stor lokal! Tack Jesus och tack Y och X!

Det har hänt mycket annat också men ändå har det inte börjat! Allt det här får sitt verkliga värde när vi får nå människan i Sverige med Guds ord!

Gud har gett mig ett budskap och i mitt hjärta lagt församlingar i Skandinavien. Det är det den här boken ska handla om. Jag känner starkt att det nu är dags att få ut detta budskap. Du håller budskapet i dina händer. Jag hoppas och ber att budskapet ska nå in i ditt hjärta.

PROGRAM

Veckoprogram

Tisdagar: kraftverk – bön och info 19:00
Lördagar: „möta Gud! :)“ andakt, bön, sång, … 19:00

Himlahägns kraftverk – Gud i centrum – bön

I centrum av ALLT är Gud. Han är den som har skapat oss och han är den som vet bäst hur vi ska lyckas med våra liv. Det är han som har fullbordat en fullkomlig frälsning på korset och det är han som har en plan för att nå ut med detta härliga budskap. Det är därför våra bönemöten är det viktigaste på Himlahägn. Vi sjunger tillsammans, vi undervisas av Guds ord och vi ber för olika saker och personer. Vi kommer inte med “våra önskningar”, utan vi vill leva integrerade i Guds plan och anser det som ett privilegium att “be efter Guds vilja, så hör han oss”. På så sätt har vi upplevt många bönesvar och under. Läs gärna “Gud är på gång”!

Vi möts tisdagar kl 19.00 till bön på Himlahägn.

Vill du be för oss, eller vill du att vi ska be för dig, kontakta oss gärna!

Gudstjänster

Vi prisar Herren tillsammans, lyssnar på Guds ord, firar nattvard och njuter av gemenskapen. Himlahägn är inte en “kyrka”, men en mötesplats för kristna, som tillhör olika församlingar och som har förstått att vi har samme Herre och att Gud har börjat något nytt för att nå ut med evangeliet i Nordsverige! Också du är välkommen!
Gudstjänst Lö. 19:00

Efter gudstjänsten är det öppet café med fika och pizza…….

BILDER

HÄMTA ELLER BESTÄLLA BÖCKER

Kurskorrigering mot
VÄCKELSE
ett profetiskt ord till alla som längtar efter VERKLIG väckelse

Sedan mer än 20 år är jag nu verksam som förkunnare och jag kan försäkra dig att min
längtan efter äkta väckelse är mycket stor.

Mer än under

Boken handlar om olika livsöden: en discoutkastare, kriminella mc-personer, en dödsdömd tjej pga leukemi, en konstnär, en främlingslegionär, en huliganledare, en satanist………. De flesta av dem skulle inte levt idag på grund av våld, knark, sjukdom eller självmord, men de lever ett lyckligt liv! I boken berättar de vad de varit med om och hur Jesus har förändrat deras liv!

Det är fantastiska exempel på vad Gud kan göra i ditt liv!

Gudsbeviset

Som kritiskt tänkande människa sa jag att Gud måste bevisa sin existens på ett logiskt och förnuftigt sätt. Det går inte ihop att en Gud skapar oss med intelligens och sen ska vi ”bara” tro?! Om du är lika kritiskt tänkande, så har boken svaret på dina frågor! Jag har haft föreläsningar inom detta tema på universitet i olika länder och ateistiska rektorer, doktorer och professorer har varje gång förbluffat sagt, att något sådant har de aldrig hört! Var så god! Anta utmaningen!

MISSION

Mission i hela Nordsverige

Vi har fått ett uppdrag av Jesus. (Matt.28:18-20) Det måste vara vår inställning att INTE EN ENDA MÄNNISKA i Nordsverige ska dö utan att fått höra Guds sanna evangelium! (2 Petr 3:9)

När Jesus dog på korset sa han inte: “Nu har jag gjort mitt. Nu får ni se till att göra vad ni orkar.” Nej! Jesus har förberett våra gärningar/uppgifter och han är med oss alla dagar! Livets största äventyr är att leva integrerat i Guds plan! (Ef 2:10)

Genom Himlahägn har Gud satt igång ett missionsverk, som ska nå ut med evangeliet till hela Nordsverige. Du kan läsa “Gud är på gång”

Himlahägn vill medverka på olika marknader och festivaler genom att erbjuda kristen litteratur, hänvisa till Himlahägns webbsida med litteratur och filmer, samt erbjuda samtal face to face, förbön och annan hjälp.

Himlahägn i Åsele jobbar hårt för att sätta igång ett gästhus, dit människor från hela Nordsverige kan komma när de behöver hjälp, någon att samtala med, ta en time out……..

Gud har en plan och när vi är trogna i det lilla, kommer han att fortsätta så att ännu fler får se Guds härlighet!

Om du känner att du vill vara med och göra en insats, eller om du vill ha hjälp i din kommun med att nå ut med evangeliet, ta gärna kontakt med oss.

EVANGELISATION

Evangelisation under Åsele marknad

Tänk dig att en gång om året samlas all fisk i en enda sjö. Skulle inte alla fiskare åka dit?! Till Åsele marknad kommer ca 150.000 människor från hela Sverige! Var är människofiskarna? Himlahägn vill samordna evangelisation och samarbeta med alla missionärer och kristna grupper, som önskar att evangelisera under marknaden. Vi har öppet café på dagarna, där vi erbjuder gemenskap, samtal och förbön. Varje kväll, torsdag-måndag kl 18.00, har vi möten på Himlahägn. Mellan kl 22.00-03.00 bjuder pannkakskyrkan på pannkakor och gemenskap. Vi planerar att ha ett stånd i centrum och vi vill få sjunga och vittna på scenerna. Vi samarbetar med Ichtys i Lycksele, Pingst, EFS, Fria församlingar, Frälsningsarmén……….

Om du vill vara med, ta gärna kontakt med oss.

Har du hört den här?

I magen på en gravid kvinna fanns en gång ett tvillingpar, Kristen och Ateist.
Kort före födseln hade de ett intressant samtal.
Ateist till Kristen:

Tror du på ett liv efter födseln?

Kristen: Ja visst tror jag på ett liv efter födseln!

Ateist: Vilka dumheter! Hur kan man tro på ett liv efter födseln?! Har du någonsin hört att någon kommit tillbaka efter födseln?

Kristen: Vad är det för bevis? För det första kan ingen komma tillbaka och för det andra vill ingen heller komma tillbaka.

Ateist: Varför vill ingen komma tillbaka efter födseln? Vad vill du göra efter födseln?

Kristen: Åh! Det är mycket jag vill göra! Jag ska se den vackra naturen, köra scooter, äta pizza med min mun……

Ateist: Så dum du är! Det är vetenskapligt bevisat, att vi får näring genom navelsträngen. Och se hur kort den är! Den räcker inte så du kan inte köra din scooter utanför gården! HA HA HA! Dessutom finns det ingenting att se! Allt är svart och mörkt! Kan du med din vetenskap visa mig skillnaden mellan svart och gult?!

Kristen: Här i mors mage är vi ändå blinda. Allt har sin tid. Här ska vi mogna för det verkliga livet där ute!… Vetenskapen….Bra. Vi får näring genom navelsträngen. Men livet därute blir så fantastiskt annorlunda, att du inte kan fatta allt – inte ens när du är ute.

Ateist: Vad är det jag hör?… Mor?!… Tror du verkligen att det finns en mor?!

Kristen: Vilken fråga! Självklart tror jag på mamma!

Ateist: Du är helt galen! Hur kan du tro på en mor?! Var är din mor? Jag kan inte se din mor. Och varför lämnar hon oss ensamma här i mörkret?

Kristen: Mamma är överallt! Hon omger oss på alla sidor! Vi är inuti henne! Vi är en del av henne och all hennes kärlek och intresse är riktad mot oss. Hon klappar på oss med sina händer och längtar efter att få hålla oss i sina armar.

Ateist: Du är ju fanatisk! Nej, så här ser jag det: Livets mål och mening är att leva och göra så gott vi kan här i mörkret. Sen är det slut. Låt oss ta en slurk från navelsträngen och sedan dö!

Kristen: Det gör vi inte! Nu har värkarna börjat! Jippi! Snart är vi ute hos mamma!

Ateist: Nej!! Jag vill inte dö! Du är fanatisk! Har du ingen dödsångest?!

Kristen: Nej! Jag gläder mig över att vi lever! Det är obegripligt för mig att du håller fast vid dina dumheter. Jag gläds med mamma, trots att värkarbetet är jobbigt just nu! Men smärtan är inget jämfört med den härlighet som väntar oss där ute! Mamma! Här kommer jaaag!!!

Rolig och intressant historia, eller hur? Livet här ute är mycket mer än ett foster kan fatta. Så är det med livet tillsammans med Gud. Du kan inte tömma havet med en fingerborg, men du kan simma i det! Så är det med Gud, hans kärlek och godhet. Vi kan aldrig fatta Guds fullhet, men vi kan leva tillsammans med Gud vår far – här och nu och i all evighet!

 

Men vad betyder ordet “evig”? Kanske relaterar du “evig” till “liv utan slut”. Hela världen söker efter lösningar för att förlänga våra liv. I romaner och filmer söker stjärnorna efter evigt liv… Men mycket viktigare än tidsperspektivet är kvalitén på ett evigt liv, men det sägs det inget om i dessa filmer.

Tänk dig att du äter en tablett och får evigt liv och så blir du bortförd och torterad – en dag!…100 år!…10 000 år!… Och du kan inte dö?! Det skulle bli ett helvete!!! Här ser du en enkel matematik: synd + evigt liv = ett helvete!

Gud har inga problem med att vi lever i evighet. Gud erbjuder oss evigt liv! Problemet är att vi människor har börjat synda. Vi har börjat göra det onda och sådant som skadar vår relation till Gud, oss själva och varandra. Synd förstör relationer, den förstör helt enkelt allt! För många är döden en sorts förlossning på grund av all smärta och kaos de lever i! Men det är synden som är problemet!

Gud erbjuder “oss evigt liv”!Det eviga livet börjar inte efter döden. Nej! Kvalitén i ett liv i harmoni med Gud, är något vi kan ha nytta och glädje av redan här! Har du upplevt Guds frid som övergår allt förstånd? Är du fylld av Guds Ande, kärlek, kraft att göra det goda? Upplever du bönesvar? Du kan läsa på vår hemsida himlahägn.se vad vi har upplevt med Gud under 2017. Gud har svarat tydligt och klart genom bönesvar och under! Jesus är den enda vägen till evigt liv. Bibeln säger:

 

Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv….”I honom och genom hans blod har vi friköpts och fått förlåtelse för våra överträdelser – så rik är den nåd”… Jesus sa: “Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd.” Guds goda budskap till dig är enkelt! “Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade. Då skall en tid av vila och vederkvickelse komma ifrån Herren”… Gud vill faktiskt leva vardagsliv i harmoni med dig! Gud har sagt: “Jag skall bo och vandra mitt ibland dem och vara deras Gud, och de skall vara mitt folk. Avstå från synd och vänd er till mig…. och jag ska vara er fader och ni mina söner och döttrar, säger Herren, Allhärskaren”

 

Du kan be till Jesus. Han ser dig och kallar på dig. Du kan också ta kontakt med oss. office@himlahägn.se

KONTAKT

Behöver du hjälp?

Ett fel kan förstöra ett liv, men ett gott råd kan rädda och hjälpa! Hos Himlahägn finner du alltid en som lyssnar på dig och Guds ord har många goda råd för våra liv! Glöm inte att Gud har gett oss andliga gåvor för att hjälpa varandra. Vishetens ord, profetiska ord och mycket mer kan hjälpa dig i din situation. Ärligt talat så har jag så pass mycket erfarenhet av människor från olika länder och samhällsskikt att jag vet att jag inte kan hjälpa. Ofta måste jag säga: “Jag förstår inte din smärta och dina problem. Jag kan inte hjälpa dig.” Men vet du, vi driver inte Himlahägn för att vi inbillar oss att “vi kan”, utan vi gör det här för att vi har en levande Gud som vill hjälpa dig! Jesus känner dig! Han älskar dig! Han vill möta dig! Det är därför det finns hopp för dig och inte på grund av vår kompetens.
Besök oss gärna eller ta kontakt med oss!

Himlahägn
Centralgatan 41
919 31 Åsele
Sverige
+46 7270 100 67

office@himlahagn.se

Vill du stödja arbetet?

Om du har en oro för det här projektet, kontakta bara oss. Du kan också hjälpa oss ekonomiskt:

Spendenkonto

Empfänger: Kontaktmission e.V.
Bank: Volksbank Schwäbisch Hall
IBAN: DE34622901100513823000
BIC: GENODES1SHA
Användning: Kornelius Novak, Projekt Schweden

Himlahägn föreningkonto i Sverige
Handelsbanken
BIC: HANDSESS
Kontonummer: 6272-495231991
IBAN: SE60 6000 0000 0004 9523 1991